1 Decembrie – ziua Romaniei

1 Decembrie ….ziua nationala a Romaniei …..
internetul explodeaza de urari…..
De 1 decembrie ne amintim ca trebuie sa fim uniti , sa fim.mai buni .
Sunt pline spitalele de romani bolnavi , unii cu maladii terminale, uitati in grija statului italian , intr- o totala nepasare…….cand ajung in cosciug (cine si-l permite ), se apeleaza la solidaritatea co-nationalilor pentru ca (abia ) raposatul sa-si odihneasca trupul in patria mama …..intr-o Italie cu circa 1000 000 de romani , pe retelele de socializare abia se strang 3-400 de euro pentru cazurile disperate …..mandri ca suntem romani , deh !
sunt pline Centrele de ascolto de romani in cautarea unui loc de munca sau macar dornici sa aiba o masa calda pe care nu si – o pot permite…..
( sub) podurile sunt pline de locuinte improvizate , e drept , multi tigani, dar sunt si romani care dorm sub cerul liber….
E plina Italia de romani onesti, truditori, majoritatea traind intr- o incertitudine fara sfarsit , generata de schimbarile economice la care – i condamna o politica marsava .
De 1 decembrie , ne amintim ca suntem romani ……si mandri pe deasupra . Oare acest sentiment nu ne poate defini in tot timpul anului ? de ce doar de ziua Romaniei ?
suntem egoisti , ne prefacem ca nu vedem suferintele si umilintele din jurul nostru ……strigatele de ajutor de cele mai multe ori , ne lasa reci .
De 1 decembrie ne infasuram in tricolor ca sa demonstram ca sufletul nostru a ramas ACASA ! acasa este acolo unde te simti bine , se spune ……ce ar fi daca aceasta mandrie pe care o afisam doar la sarbatori am transpune-o si in practica zi de zi ? ce ar fi daca am inceta sa mai trecem nepasatori fata de un semen in suferinta sau in dificultate ? proverbiala ospitalitate romaneasca trebuie dublata de FAPTE SOLIDARE ! altfel ramane doar o ocazie ca sa demonstram ce frumosi si buni suntem noi doar cand cineva ne calca pragul..
De 1 decembrie ne amintim ca suntem romani …..
La multi ani , romani !
La multi ani , Romania !