Aduceti mamele acasa !
image-2014-03-9-16775665-0-mama-copilul-1
Masura unei tari , a unui guvern , este data de felul in care isi trateaza femeile si copii , printre altele….
Si asta s-a vazut , in cazul Romaniei , doar daca ne gandim cate femei au emigrat , rupandu- se de langa copiii lor. Umilite , exploatate la locul de munca , resemnate si multumite ca prin sacrificiul lor isi pot ajuta familiile.
Femei care au uitat sa mai viseze. Femei care traiesc adevarate drame printre straini , fiind rupte fizic de familiile lor.
Constat ca tot mai multi romani din diaspora , candideaza la viitoarele alegeri si isi doresc sa ajunga in parlament sau senatul Romaniei.
Cu mici exceptii , nu am vazut o platforma – program a acestora. Sunt propusi sau autopropusi de grupuri restranse de prieteni din comunitate sau pe motive politice. Nu vad niste obiective reale dar mai ales , o sugestie macar , ca intentioneaza sa fie printre altele vocea acestor femei , in cele doua camere legislative ale tarii. Sunt femei care muncesc departe de familiile lor de ani buni….ani in care copiii au crescut fara ele…..banii si pachetele trimise nu pot inlocui prezenta parintilor, a mamei .Se consuma drame , copiii care mor de dorul parintilor , familii destramate…
Exodul mamelor este o drama nescrisa….fiecare mama obligata sa emigreze este o drama nescrisa .
Pentru ele , SI pentru ele , candidatii diasporei trebuie sa fie o voce in parlamentul sau senatul tarii. Femeile romance INCA mai emigreaza !
Gata cu exodul mamelor !
Mamele trebuiesc ajutate sa se intoarca ACASA !
Prin masuri legislative viabile , reale si nu prin interventii fara finalitate , in acelasi limbaj de lemn cu care suntem invadati de ani buni…