Corăbioare din aluat foietaj

Apetisante, gustoase și delicate vă vor îndemna să le savurați una câte una. Umplutura din carne, cartofi și castraveți murați, creează un gust de neuitat.

Reteta preluata de aici : http://savuros.tv/recipe/lasa-te-dus-de-val-corabioare-din-aluat-foietaj-cu-aroma-irezistibila/

  1. Puneți cartofii la fiert în apa cu o linguriță de sare în ea, când cartofii sunt fierți faceți piure și adăugați în 30 g de unt.

  2. Tăiați carnea de porc bucăți mărunte și puneți-o într-o tigaie la gătit cu 80 g de unt. Lăsați să se gătească sub capac pentru 10 minute la foc mic. Luați capacul și dați focul tare pentru a se evapora zeama lăsată de carne. Adăugați ceapa tăiată mărunt, asezonați cu sare și piper. Lăsați totul să se gătească încă 5 minute.

  3. Tăiați castraveții murați cubulețe mărunte.

  4. Întindeți foia de aluat pe masă și tăiați 12 bucăți dreptunghiulare (mărimea 6×10 cm). Faceți câte două tăieturi pe părțile laterale ale dreptunghiurilor.

  5. Pe mijlocul fiecărui dreptunghi puneți câte 2 linguri de piure, peste care adăugați 1 lingură din conținutul de carne prăjită și câteva cubulețe de castraveți murați.

  6. Înveliți umplutura dată cu marginile tăiate astfel încât să se suprapună una peste alta. Lipiți bine capetele și ungeți cu gălbenuș de ou corăbioarele.

  7. Puneți puțin cașcaval peste fiecare corăbioară. Puneți la cuptor pentru 20 de minute la 180°C.

  8. Savurați cu plăcere!