De Ziua mondiala a libertatii presei

De Ziua mondiala a libertatii presei , ” jurnalistii ” presei romanesti in diaspora , ne servesc inca o data dovada lipsei de profesionalism , a goanei dupa stiri de senzatie si titluri pompoase , fara mesaj real , a goanei dupa scandal , interese si mizerii care se vand si le aduc venituri bunicele , ca sa fiu indulgenta si sa nu spun mai mult . De ziua mondiala a libertatii presei ni se ofera un teatru ieftin , in care “protagonistii” incearca sa ne convinga ca ei si numai ei detin adevarul absolut….fiecare in parte adica . Daca interesele nu ar fi atat de mari , as lua tot acest circ ieftin ca pe o scena de mahala.
” Surse ” din interiorul institutiilor diplomatice care (ni se sugereaza ) , pun la dispozitie informatii secrete ” presei ” clocita dupa revolutie pe aici , jurnalisti cu trecut dubios pe vremea lui Ceasca sau scoliti prin preajma campaniilor electorale , tot acest spectacol jenant ni se baga pe gat zilnic in numele libertatii presei iar noi , turma , trebuie sa stam “zitti , zitti ” , sa nu punem intrebari ca se supara ” seful ” si te spurca cu laturi pe tarlaua facebook- ista.
Biata turma…de grija aplauzelor producatoare de orgasm jurnalistic , a uitat ca acel trai cotidian prosper la care a sperat , este inlocuit pe zi ce trece cu termenul ” precariat ” si cand “piesa” va lua sfarsit , nici o ” sursa ” , fie ea muritoare de rand , diplomatica sau jurnalistica , nu ii va mai tine de foame…..