Evenimente de exceptie la Parohia Ortodoxa Romana Firenze 2

Duminică, 5 iunie 2016, la Parohia „Sfânta Muceniță Lucia” Firenze II au avut loc două evenimente deosebite pentru parohia nou înființată din Firenze. După săvârșirea Sfintei Liturghii la care au participat numeroși credincioși, s-a binecuvântat deschiderea Școlii Parohiale „Sfânta Lucia” – școala de vară. Copiii și părinții au participat cu bucurie la eveniment, prezentându-li-se sala în care vor avea loc întâlnirile catehetice și materialele didactice.

În a doua parte a zilei, Eminența Sa, Cardinalul Giuseppe Betori, Arhiepiscop de Firenze, a vizitat și parohia noastră în cadrul vizitei pastorale pe care a desfășurat-o la Parohia Catolică „Santi Giuseppe e Lucia” din Galluzzo-Firenze, fiind însoțit de parohul catolic Don Giancarlo Lanforti, Vicarul de Porta Romana și Pr. Valer Sician, parohul Bisericii Greco-Catolice din Firenze și Protoiereu al Protopopiatului Greco-Catolic Toscana și Umbria. Eminența Sa a adresat cuvinte de încurajare comunității noastre, exprimându-și sprijinul față de nevoile pe care le întâmpină noua comunitate ortodoxă română din Firenze.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările revărsate asupra noastră!

Pr. Paroh Ioan Trandafir Bobîrnea

As mai adauga doar ca inca de la inaugurarea activitatii parohiei din Firenze , biserica a fost mereu plina de credinciosi care au simtit harul parintelui Trandafir Bobarnea si vin mereu cu dragoste la sfintele slujbe sau evenimentele importante . Sunt convinsa ca alaturi de doamna preoteasa Mihaela Bobarnea ( o persoana creativa , entuziasta si cu multa deschidere ) , parintele Trandafir va face din parohia sa un important punct de referinta pentru comunitatea romanneasca din Firenze si imprejurimi.