Povestea celor doua linguri

S- au cunoscut intr- o pauza de masa. Ea era vanzatoare , el venise sa- si cumpere de mancare. Cand i- a intins bonul care confirma plata produsului , i- a pus alaturi si un buchet de lacramioare. Ea s- a pierdut , era prima oara ca primea flori de la un baiat. De emotie s-  a pierdut cateva minute printre rafturile cu produse  , topita si ea ,  datorita  acestui pusti indraznet cu ochii albastri. Gesturile lui de tanar educat si privirea cu care o tintuia mereu , o facea sa se piarda de fiecare data.  Era dragoste la prima vedere, fara indoiala .

Ca sa nu mai piarda timpul , dupa cateva luni au decis sa mute impreuna  :).

La cununia lor au primit doua linguri de la socri …..doua linguri adanci, din  inox ,  pentru ciorba. Doua linguri cu forme fine si rotund modelate intr- o armonie  desavarsita ….si pe care le- au plimbat cu ei oriunde viata i- a purtat. Cand stapanii s- au separat pentru o vreme , una a calatorit pe taramuri mediteraneene dar de fiecare data cand trebuia sa ii duca mancarea la gura stapanului , se gandea la sora ei dusa si ea pe alte plaiuri cu clima calda  . Apoi s- a intors acasa la ea  apoi , dupa putin timp , iar a calatorit. Cealalta a stat cuminte in sertar , printre surate de alte reflexe ,  pana cand  a putut sa stea iar impreuna cu sora ei la aceeasi masa. Si bucuria de a se fi reintalnit ,  nu le- a stirbit din stralucirea metalului , chiar daca peste ele trecusera multi ani. Odata , una se pierduse ….si un om insensibil , cautand sa – i linisteasca stapana a exclamat : ” ce te agiti atata ca nu o gasesti ? era doar o lingura  ” .

Doar ca ea nu putea sa stea prea departe de sora ei , asa ca a aparut la fel cum disparuse……cine stie  in ce colt se ascunsese doar pentru a-i  incerca sentimentele stapanei sau a face o gluma nastrusnica .S-au regasit iar si de atunci sunt nedespartite.

Doua linguri…..frumoase si stralucitoare ca in prima zi .

Doua linguri impletite intr- un destin comun cu al stapanilor lor. Si care de fiecare data cand stau impreuna la masa , aduc bucurie si emotie in doua suflete care au imbatranit impreuna cu ele…..