Puterea cuvintelor….

Se apropie sarbatoarea Craciunului . Orice bun crestin cauta macar acum  in post sa fie mai curat spiritual , mai impacat cu sine si cu cei din jur . Spunem deseori ca in preajma sarbatorilor trebuie sa fim mai buni …..de ce doar atunci ? de ce nu putem fi mai buni , mai toleranti cu cei din jurul nostru mereu ?

In grupurile virtuale , cu regret o spun ca predomina egoismul , invidia , rautatile de tot felul . Rar mi-a fost dat sa vad ca in ultimele zile atatea rautati si cuvinte veninoase aruncate de catre unii, colegilor de grup .  Prieteniile in virtual au alta conotatie , din fata monitorului multi se cred infailibili . In realitate insa as vrea sa-i vad pe cei ce-si arunca vorbe grele daca privindu-se in ochi o mai pot face . Fiecare om are sensibilitatile sale , in fata atacurilor virtuale mai ales , ne iritam si ripostam la fel . Lipseste atat de putin ca sa putem avea un dialog civilizat …..lipseste atat de putin sa folosim puterea magica a cuvintelor …..aceea care vindeca rani ale sufletului …..nu trebuie sa stapanesti cine stie ce mestesug ca sa o poti folosi …..puterea …..ea sta in vointa noastra , a fiecaruia.

Este suficient sa ne gandim doar ca tindem sa devenim ceea ce vorbim si gandim ……cuvantul este cea mai puternica unealta care i-a fost data omului …..cuvantul care raneste iremediabil pe aproapele nostru …..ca un bumerang , se va intoarce intotdeauna impotriva noastra ….sa fim atenti cum il folosim astfel ca mesajul pe care vrem sa-l transmitem sa fie intotdeauna unul pozitiv .

Cuvantul poate crea o lume …..sau o poate distruge …..asa ca ar trebui sa alegem intre verbele raului si cele ale binelui . Cel mai adesea imprastiem emotiile noastre otravite otravit pentru a ne exprima  frustrarile, invidia , gelozia , ura .Noi ne atacam in permanenta prin cuvinte si ne omoram unul pe altul in mod sistematic, de multe ori fara sa ne dam seama de acest lucru.

Cuvintele sunt cartea noastra de vizita in plan subtil .

Una din legile universului e aceea de a nu face rau unei persoane nici macar cu gandul. Sa incercam sa ne controlam gandurile pentru a putea stapani cuvantul .

O seara plina de ganduri bune va doresc !