Sindromul Pinocchio

Sindromul Pinocchio continua sa faca victime tot mai multe. Cei ce sufera de acest sindrom sunt mincinosi , manipulatori , cauta placeri si tentatii imediate , sunt narcisisti , psihopati , pot fi aparent generosi dar incapabili sa aibă grijă de alții într-un mod consistent, in sinea lor nu recunosc importanța celorlalți oameni și sunt interesati doar de a-i folosi.

„Pinocchio „ zilelor noastre , marcat de abandonul fanteziei copilariei lui , nu va avea niciodata incredere in nimeni , chiar daca este inconjurat de persoane care-i stau alaturi la greu. Ajunge sa faca din minciuna si manipulare un reflex. Minte si manipuleaza , asa cum respira .

Credinta in valori si solidaritatea cu cei aflati in suferinta , este doar un paravan . Pinocchio al nostru stie sa construiasca asemeni pasarilor cand isi fac cuib , pic cu pic , o imagine cat mai convingatoare…..ca in basmul lui Collodi , acesta sufera de sindromul de personalitate . Totusi , oamenii il iubesc si ii stau aproape , nu pentru ca ar fi sincer ci pentru ca este convingator . Pentru cei ce il urmeaza , el este Dumnezeu pe pamant .

Ochiul lui ager scruteaza precum vulturul , victimele ….pe care le invaluie in povesti pe care nici el nu le crede .

Pentru toti el trebuie sa fie „geniul „ , fara de care nimic nu misca in jur . Precum maestrii in hipnoza , isi doreste sa controleze mintile oamenilor , sa ii supuna , el si numai el , sa detina controlul . Nu iarta pe nimeni ( viu sau mort ) cand simte ca in joc este castigul lui .

Drama celor atinsi de sindromul Pinocchio este ca povestea lor se termina prost , nu are happy-endul povestii lui Collodi. Cand turnul lor incepe sa se clatine , se luminează și se uită cu uimire la „construcția” lor genială. Se cred salvatorii lumii si nu înțeleg de ce, la un moment dat, lumea incepe sa ii ocoleasca . Trăiesc drama că sunt mari neînțeleși, ei sunt generoșii pe care restul lumii nu-i merită . Cand se va arunca cu pietre in ei , se vor crede Cristosi rastigniti si doar atunci cand vor fi scosi cu suturi in fund din castelul lor aurit , vor intelege ca nu au fost decat niste papusi de lemn si carpa , niste marionete ……

PS. orice asemanare cu persoane din viata reala , este pur intamplatoare . Adevarul este ca ” Pinocchio ” al zilelor noastre , traieste printre noi….si sunt multi …nu scăpăm de ei oriunde ne-am duce în lume, sunt peste tot, în țară dar și în comunitățile românilor din străinătate.