Un pic de Romania….

 

 

Multi dintre cei imprastiati prin diverse meleaguri straine , traim cu speranta ca intr-o zi ne vom intoarce acasa. Un deziderat nu usor de indeplinit. Pentru ca daca deja te gasesti de cativa ani pe alte taramuri , este mai greu sa re-accepti un sistem care in mare parte este vinovat de plecarea noastra. Ne dorim sa traim demn , onest si tratati ca fiinte umane si este dreptul nostru sa alegem unde o vom face. Incercam sa parem puternici , sa ne adaptam la o societate noua dar radacinile ne cheama. Uneori ajungem doar cat sa ne ostoim dorul , alteori trec ani pana cand revedem pamantul tarii.

DORUL ….ei , da , chiar daca nu vrem sa recunoastem , ne este dor de locurile natale….de pamantul nostru . Viorel Boldis , un om , un poet , un patriot autentic a avut o idee originala. Un proiect dedicat centenarului Marii Uniri , prin care pamantul tarii , adunat din toate provinciile romanesti , sa fie adus mai aproape de inimile celor imprastiati in diaspora si cuprinsi de dorul patriei.

Asa s-a nascut proiectul ” Un pic de Romania”

http://www.unpicderomania.online/

Pamantul tarii , un pumn de tarana , adunat intr-o cutiuta cat o inima …..care sa ne aline dorul … sa ne aminteasca de radacinile noastre , sa redestepte in noi acel sentiment de patriotism si mandrie nationala.

Un pumn de Romanie….o Romanie unita , asa cum si-au dorit-o marii nostri inaintasi….