Virtualul in care traim…

In urma cu niste ani , cand internetul nu era la indemana oricui, se traia dupa principii. Ale bunului simt , educatiei si experientei de viata. Virtualul ne-a deschis porti nebanuite pana mai de curand ….unde , de cele mai multe ori educatia si bunul simt sunt pe cale de disparitie. Cel mai mare pericol al virtualului este manipularea … ea genereaza efectul de turma. Un bun manipulator stie sa atraga prin cuvinte pompoase sau elegante uneori ( depinde de auditori ), in special acea categorie de persoane usor influentabile . Din doua clickuri putem citi si asculta orice. Din doua clickuri ne inchinam si pupam mana tuturor impostorilor , deveniti peste noapte ” oameni de bine ” .
Tot din doua clickuri , curvele si parvenitele devin instant femei serioase , cu principii , pe care ” turma ” nu ezita sa le impartaseasca si insuseasca. Pentru ca asa e trendul , in virtual esti cineva daca ai papagal si un sac de nesimtire. Mai mult, te poti erija in lider si formator de opinii , te poti autopropune in functii inventate sau nu , fara a trebui sa dai socoteala cuiva .
Tot el , virtualul, ne ajuta sa punem etichete , de multe ori in necunoatinta de cauza sau persoana.Traim din citate si condiviziuni de texte cand , in realitate, viata este mult mai dura si nu rar , cand da cu noi de toti peretii , ne supune la probe si obstacole greu de trecut. Multi , le depasim….pentru ca stim ca totul depinde doar de noi, ca ajutorul in general , nu vine de niciunde si nu avem timp sa ne plangem de mila. Unirea ramane doar un deziderat , fiecare se descurca cum poate pentru a supravietui sau trai un pic mai bine. In virtual putem fi oricine si orice iar riscul de a fi improscati de indivizi pe care nu i-ai ajutat suficient la un moment dat sau nu le impartasesti anumite opinii , este foarte mare. Virtualul inseamna ca oricine poate emite pareri asupra lucrurilor sau oamenilor dar asta nu inseamna ca intotdeauna exista un fundament logic sau un sambure de adevar …ei o fac doar pentru ca sa se simta ” cineva ” in ochii altora. Virtualul inseamna ca oricine te poate lua la intrebari , fara a te cunoaste sau a avea informatii despre cum esti tu ca persoana in realitate sau ce contributie ai sau ai avut , pentru a face lumea un pic mai buna. Virtualul inseamna de multe ori ca cei cu mult tupeu , pot decide in locul maselor manipulabile.
Ganditi cu mintea voastra , fara a va simti ” obligati ” cuiva !