Vizita E.S. Cardinal Giuseppe Betori în comunitatea românească greco-catolică din Florența (Firenze)

Sambata 13 februarie , Eminenta Sa , Cardinal Giuseppe Betori , a onorat cu prezenta, intr-o vizita de cunoastere  a comunitatii romanesti , Parohia Greco – Catolica Firenze .

Eminenta Sa a fost intampinat cu paine si sare , conform traditiei romanesti , intr-o atmosfera de autentica sarbatoare . A fost prezentata si a primit binecuvantarea,  expozitia permanenta a celor sapte episcopi greco catolici , morti in faima de martiri ai regimului comunist .

Au participat Parinte Protopop de Toscana si Umbria , pr. Valer Sician ,  participat pr. Vasile Orghici , responsabil al comunitatii romane greco catolice din Livorno , pr. Ioan Rodina , responsabil al comunitatii greco catolice din Pisa , pr. Ioan Trandafir , protopop al comunitatii ortodoxe Toscana , precum si reprezentanti ai organizatiilor romanesti in teritoriul fiorentin.

Eminenta Sa a apreciat in mod pozitiv felul in care comunitatea romaneasca din Firenze si Toscana s-a integrat in societatea italiana , considerand-o un factor determinant la dezvoltarea economica, sociala si culturala.