Vizita Suveranului Pontif , Papa Francesco – Firenze, 10 noiembrie 2015

Toscana a imbratisat astazi si primit cu multa recunostinta  pe Sanctitatea Sa , Papa Francesco Bergoglio  , Suveranul Pontif .

Dimineata , programul vizitei a cuprins intalnirea cu credinciosii din orasul Prato unde a tinut sa comemoreze tragedia de acum doi ani in care murira sapte chinezi arsi  apoi s-a indreptat catre Firenze unde a participat la cel de-al 5-lea ” Convegno de la Chiesa italiana ” . Toti credinciosii prezenti , oficialitatile , presa , au trait momente unice pe care , cu siguranta alta data nu le vor mai incerca ……cel putin , nu la Firenze . Dimensiunea si grandoarea  evenimentului au  fost dublate de o organizare impecabila , pentru care nu pot avea decat cuvinte de lauda .

” Nu trebuie sa fim obsedati de putere …..datoria noastra este de a lucra pentru a construi aceasta lume intr-una mai buna   ”

” Nu trebuie sa il cautam pe Cristos pentru ca el este in imaginea fiecaruia dintre noi ” , a spus Papa Francesco .

Dupa pranzul servit alaturi de saracii de la Caritas , Sanctitatea Sa s-a indreptat catre stadionul Artemio Franchi pentru a celebra Sfanta slujba .

Sosirea Sfantului Parinte a generat o mare de urale si ovatii , acesta facand un ocol al stadionului in “papamobile” si salutand pe toti cei prezenti .

Peste 50 000 de persoane au primit binecuvantarea papala intr-un spirit de entuziasm si solidaritate  cum numai un astfel de eveniment putea sa ofere . In discursul sau , Papa Francesco nu a uitat sa se roage pentru batrani , bolnavi , cei inchisi in inchisori  , cei ce lucreaza in mediul social si dau dovada devotamentului si afectiunii lor in fiecare moment …..pentru pastorii nostri spirituali , pentru conducatorii nostri si pentru toti cei ce se afla in momente de dificultati sau suferinte fizice. Marea de credinciosi  l-a rasplatit cu aplauze indelungate . Vizita Suveranului Pontif , a insemnat pentru toti credinciosii un indemn la reflectie asupra propriei origini de credinta si umanism civil .

Aici , sfanta slujba celebrata de Sanctitatea Sa :

https://www.youtube.com/watch?v=Ew6BvHineHw&feature=youtu.be