1 Decembrie- Ziua Nationala a Romaniei

Astazi , este Ziua Nationala a Romaniei, tara mea de origine…..o tara cu un popor sacrificat datorita sistemului care ne conduce de vreo treizeci de ani incoace. Un popor din care mare parte , a trebuit sa isi ia viata in propriile maini si sa emigreze in alte tari , pentru un trai mai bun. Se vorbeste des despre romanii din afara granitelor , uneori in mod neplacut. Aceeasi romani , care isi dau contributul lor zilnic la dezvoltarea economica si nu numai , a  unei societati care ii gazduieste si ospiteaza. A emigra , a-ti lasa locurile natale si a trai departe de cei dragi , nu a fost si nu este usor pentru nimeni.

Printre lacrimi , umilinte si munca , romanii care traiesc in afara granitelor tarii , dau ceea ce este mai bun , incercand sa nu isi uite originile ,traditiile si cultura.

Astazi este sarbatoarea nationala a tarii mele…..a Romaniei ….si sunt mandra de a ma fi nascut intr-o tara cu un asemenea trecut istoric , cu atatea traditii  frumoase , o tara care a dat lumii figuri importante. Nu ma voi rusina niciodata de originile mele si cred ca pot spune cu siguranta ca faptul ca traiesc in afara granitelor tarii mele , este si o mare oportunitate. O oportunitate care m-a ajutat sa ma cunosc mai bine , sa ma dezvolt , si sa traiesc in mod demn. Departarea m-a ajutat sa raman acelasi OM care eram si inainte de a emigra , de a aprecia mai mult valorile autentice.

In fiecare an , de 1 Decembrie , gandul meu , al nostru , al celor cateva milioane de romani care traim in afara granitelor tarii, se indreapta catre Romania. Este un fir , o legatura invizibila si indivizibila care ne leaga. Acolo ne sunt radacinile. Acolo ne intoarcem mereu gandul cu duiosie si dragoste ….

Sa ne triaesti intru multi ani , Romanie draga !

La multi ani , romani , oriunde v-ati afla ! <3