25 noiembrie- Ziua internationala impotriva violentei asupra femeii

Cand Atotputernicul a creat femeia, a construit- o din coasta barbatului. A creat- o fragila , rabdatoare si puternica .
Astazi este decretata zi internationala impotriva violentei asupra femeilor. Da , a acelei armate tacute de femei abuzate si maltratate … si care nu au intotdeauna puterea sa se ridice mai presus de forta pumnului , a umilintei sau atrofierea psihicului , de catre agresorii lor.
Acele femei care nu MAI au puterea sa creada ca mai presus de orice, au aceleasi drepturi cu barbatul. Da , cu acela ce crezandu- se stapan pe vieti , prin legi proprii , schingiuie suflete.
Violenta….de la o palma primita ” la nervi ” sau la ” una mica ” cu prietenii , pana la un intreg arsenal cu care barbatul poate distruge echilibrul si demnitatea unei femei.
Mi-ar fi placut sa fiu nascuta din creierul barbatului , sa spun si eu : ” ciao , bella , ti do un passaggio ” ?
Mi-ar fi placut sa fiu un barbat ca sa nu ma priveasca nimeni cu curiozitate cand imi pierd vremea in fata unei sticle de bere….sau la ” slot machine ” unde arunc si ultimii bani cu care as putea intetine familia o saptamana sau o luna.
Mi-ar fi placut sa fiu un barbat ca sa fac scandal si sa imi vars nervii pe femeie ori de cate ori nu-mi gasesc chilotii ori ciorapii , din gramada de haine imprastiate peste tot.
Mi-ar fi placut sa fiu un barbat ca sa aud ca ” marimea nu conteaza ” , fara a ma gandi ca de fapt femeia se refera la creier si nu la penis.
Mi-ar fi placut sa fiu un barbat pentru a nu ma mai simti in pericol cand trebuie sa semnez o demisie in alb.
Mi-ar fi placut sa fiu un barbat , ca sa nu mai fiu obligata sa ma las pipaita de cate un sef libidinos , cand merg la un interviu….si sa mi se propuna un salariu la jumatate fata de al unui barbat. Ca daca femeia este platita la jumatate , atunci si serviciile ei ar fi trebuit reduse la jumatate. Curatenie in casa , pe jumatate …gatit , spalat , pe jumatate….ingrijit copiii , tot pe jumatate….dragoste cu barbatul , tot pe jumatate.
Dar nu sunt un barbat…
Sunt multumita ca sunt femeie dar nu ma pot impaca , virgula , cu ideea ca femeile care au trait violente si agresiuni psihologice , acele femei care au avut curajul de a denunta barbatul lor violent , nu au fost si nu sunt inca protejate.
De ce ? De ce femeile trebuie sa astepte o alta agresiune pentru ca acel rahat de animal care le maltrateaza , care le reduce intr- atat incat le anuleaza ca fiinte , de ce acei indivizi nu sunt arestati si inchisi ? De ce dupa ce au fost denuntati , se intorc acasa unde isi continua ” opera ” de distrugere psihologica si fizica a fiintei careia , candva , i-au jurat iubire ? De ce trebuie lasat in libertate un individ care distruge suflete ?
Femeia , trebuie sa faca primul pas si sa denunte astfel de tratamente. Al doilea pas , trebuie sa il faca societatea. Da , societatea care , de cele mai multe ori , ramane muta si impasibila.
Sunt multumita ca sunt o femeie dar nu pot accepta ideea ca as putea semna o demisie in alb daca as fi insarcinata….ca as putea accepta un job unde prima intrebare sa fie : ” intentionezi sa faci un copil ? ” sau ca la intoarcerea din concediul de maternitate , as putea gasi postul ocupat.
Sunt multumita ca sunt o femeie dar nu pot accepta ideea ca orice agresiune , orice violenta , care i se intampla femeii , este mereu din vina ei. O acuza , o agresiune psihologica care , repetata , poate distruge si crea rani ireversibil vindecabile.
Sunt multumita ca sunt o femeie pentru ca am curajul de a spune NU. Nimeni nu iti da dreptul tie , ca barbat , sa obligi femeia la ceva contra vointei ei.
Cand femeia spune NU , tu , barbat feroce , trebuie sa intelegi ca NU, este NU !
Nimeni nu iti da dreptul sa o atingi fara voia ei ! Si daca mai esti si beat , atunci fapta ta este si mai grava. Nimeni nu iti da dreptul de a o abuza , de a o violenta doar pentru ca tu esti mai puternic .
Apoi , nu trebuie sa scrie in nici o parte ca o femeie pentru a nu mai fi agresata , abuzata si violentata , trebuie sa fie un model de virtute.
Trebuie sa decida EA cand , cum si cu cine….si nu esti tu , “barbatule ” ce esti care trebuie sa o constrangi.
Pentru ca femeia este cea care, chiar daca nu se vede , in multe familii este stalpul casei , cea care se imparte intre familie si cariera si care lupta cu prejudecati .
A ierta o data si inca o data , lasa loc de crearea altor si altor violente iar cei ce o fac nu trebuiesc lasati nepedepsiti.
Spuneti NU oricarei forme de violenta asupra femeilor si actionati in consecinta , ori de cate ori situatia o impune !

Imagini pentru nu violentei impotriva femeii