Colosul din piazza della Signoria-by Urs Fischer

Multi artiști internaționali a găzduit orașul nostru de-a lungul timpului. Cei ce își expun operele in aer liber aleg de obicei piețele publice , cu afluență de turiști , unde operele pot fi admirate pe o perioada determinata de timp. Catalogat de multi ca unul dintre cei mai mari artisti contemporani , elvețianul Urs Fischer este protagonistul proiectului “In Florence” de acest an , expunând in piazza della Signoria o sculptura de mari dimensiuni-circa 12 metri- in metal, ale cărei forme sunt un amestec de ceva infantil , totemic și arhitectonic. Un artist considerat ” rinascimentale ” in sensul de abstract și de adaptare la o forma de nou , ca forma de exprimare . Statuia expusa în piața florentina , ” gigantul ” , cum i se mai spune , a mai fost expusă în 2015 la Seagram Plaza din New York. In Firenze , colosul din metal va fi expus până în 21 ianuarie 2018.

” Un monument de o simplitate la primordialitate a gestului uman care transforma materia . O privire mai aprofundată a aluminiului care ne ajuta sa descoperim improntele artistului ” ….a spus curatorul evenimentului.

Nu știu ce mesaj a putut transmite aceasta ” opera” dar , chiar cu riscul de a părea o ignoranta , mie nu îmi transmite nimic ….