Bun venit 2014 !

Nu am sa fac un bilant al anului care tocmai s-a incheiat ,pentru motivul ca a fost unul prost , chiar foarte prost….si nu doar pentru mine ….foarte multi au simtit intr-un fel sau altul efectele crizei (induse) care nu se mai termina….suntem niste figuranti intr-un film pus in scena de marile oranduiri mondiale si a trebuit sa simtim pe pielea nostra ce inseamna o criza economica .

La orice inceput de an nutrim speranta ca ne va astepta altul mai bun in care ne-am dori ca toate obstacolele sa dispara doar la un simplu pocnit din degete :).

Care sunt primele ganduri la inceput de an ?

mi-as dori ca toti cei ce traisec in tara mea , Romania , sa o poata face demn , in pace si liniste sufleteasca , feriti de toate uraciunile vietii , de greutatile si lipsurile la care au fost condamnati de aproape trei decenii …. as vrea sa stiu ca oamenii isi recapata speranta si increderea intr-o zi mai buna , ca nu vor abandona idealurile lor , ca vor lupta sa le indeplineasca , facand sa dispara acel efect de turma ce ne caracterizeaza , facand din noi un popor blazat .

Mi-as dori sa vad din nou inflorind zambetul pe chipurile oamenilor …..sa redescopar solidaritatea romaneasca …..sa stiu ca copiii nostri si urmasii lor vor trai intr-o tara care sa fie mandra de ei si nu viceversa …..ca ei , copiii nostri , vor avea privilegiul sa fie instruiti intr-un sistem de invatamant fara compromisuri si umilinte de tot felul ….ca vor avea acces la un sistem sanitar nou , adevarat si functional ….ca batranii nu vor mai trai in umilinte si nevoi de tot felul …..ca tinerii vor putea privi viitorul cu speranta ca da, societatea are nevoie de ei , de capacitatile lor creatoare , de entuziasmul lor ….

ca tarii mele sa-i fie redata demnitatea pe care , de la ’89 incoace i-au furat-o conducatori vanduti , hoti si criminali de joasa speta….

Pentru romanii din afara granitelor , in mod special din Italia ,

imi doresc o comunitate REALA si SOLIDARA , in care romanii sa se redescopere ,contribuind la mentinerea si dezvoltarea traditiilor si culturii romanesti….sa participe la viata sociala si culturala a comunitatii …. demn si in respect fata de ceilalti ( nu prin betii , violuri , furaciuni si alte nenorociri pentru care e pusa la zid o intreaga comunitate)…. o societate adoptiva te va accepta atunci cand demonstrezi ca insemni ceva pentru ea si nu “prostituandu-te” pentru drepturi care ti se cuvin ca oricarui cetatean al tarii ….din pacate , trebuie sa marturisesc ca am intalnit destui conationali care au inteles ca integrare inseamna a te lasa asimilat si subjugat (daca se poate) de catre grupuri sau persoane , ca sa “fii in rand cu ei “….nimic nu mi se pare mai umilitor decat sa te “apleci” acolo unde ar trebui sa demonstrezi verticalitate …..cu sau fara compromisuri , suntem si vom ramane mereu doar niste “stranieri” …..

ce-mi mai doresc ? ah , da , mie imi doresc sanatate ….ca fara ea restul e nimic….

pentru voi , toti , doresc ca noul an sa va aduca bunastare , inspiratie si forta de a fi mereu invingatori .

 

an fericit