Ce cadou sa-ti iau , Romanie ?

Romania se pregateste sa intampine una dintre cele mai importante sarbatori “romanesti“.

Nu , nu va speriati , nu vine inca Pastele ….si nici Craciunul ….acela a trecut deja .

Ati uitat ca suntem in februarie ? Cum , nu ati auzit de “ziua indragostitilor “ ? .

O zi pe an , dragostea pluteste in aer 24 din 24 . Nu conteaza ca nu e sarbatoare romaneasca , eu vreau sa fac un cadou. Daca nu sarbatoresti , nu esti in “ trend “ , e ca si cum nu ai avea profil pe facebook 🙂 .

As face un cadou tarii mele , mult prea incercata in ultimele decenii. Ce cadou sa iti iau , Romanie ? Ca traim vremuri de criza si orice cadou costa ; stiu, salariile sunt mici dar pot sa schimb 50 de euro.

Cum , nu mai am ce sa cumpar cu 50 de euro ?

Lasa, iti voi cumpara o papusa vorbitoare ….de-aia cu butonul ascuns sub rochita …..si cand apesi pe el , ea sa tipe : i love you , i love you, i love you ….

Ah , da , am uitat ca e criza si nu-mi ajung banii . Mai bine iti cumpar o floare de “nu ma uita “ dar cu criza asta mi-e teama ca si tu suferi de amnezie si nu-ti mai amintesti de mine .

Sa-ti cumpar o pernuta in forma de inima ? asa cum isi fac cadou indragostitii…..

Sa dormim impreuna pe ea si sa visam ca esti libera si ca noi , copiii tai si urmasii nostri , nu va trebui sa-ti mai scriem de pe alte meleaguri ….doar poate cand vom merge in vacante in locuri mirifice , acolo unde lumea se relaxeaza…..acolo unde seninul e senin si oamenii nu merg incruntati pe strada , incovoiati de povara grijilor zilnice. Si sa mai visam ca intr-o zi , toti bunicii care traiesc pe alte meleaguri ,se vor intoarce acasa si isi vor putea plimba nepotii prin parcurile tale cu alei pline de flori si copaci infloriti , invaluiti in miresmele lor unice. Sau poate e mai bine fara vise ….poate asa te trezesti si iti schimbi perceptia asupra prioritatilor vietii noastre…..si a legilor pe care le adopti in Parlament.

As putea sa nu te iubesc , Romanie ….pentru ca m-ai dezamagit si m-am simtit alungata de langa tine si puii mei. Atunci cand capul imi exploda de minciuni, falsitati si compromisuri. Istoria , nu te-a invatat nimic , Romanie sau tu nu ai invatat nimic din istoria noastra si trecutul nostru prea greu incercat. As fi vrut sa uit de tine, sa imi aduc la zero “memoria cache “. Dar ti-ar fi pasat de protestul meu mut ? Nu cred , tu esti prea ocupata ca sa NU te salvezi. Ai trait intr-o bezna cronicizata , in toti anii astia …..dar nu pot accepta ideea ca o sa te pierd.

Asa cum nu au putut accepta aceeasi idee sutele de mii de romani , ce de mai mult de o saptamana protesteaza in strada , pentru ca se simt inselati si pentru ca tu , faci numai cum te duce capul….capul allora….

….asa cum au protestat sute de mii de romani pentru a salva aurul tau , din Apuseni , Romanie , sau codrii tai verzi pe care , dintr-o “naivitate “ neinteleasa i-ai facut cadou strainilor.

E cazul sa te primenesti , Romanie , si sa-ti faci curat in propria-ti ograda. Multi te numesc oricum , Romanie ….saraca , corupta , manelizata , altii frumoasa , bogata ….dar eu tot te iubesc . Si iar ma intreb ce cadou sa iti fac …..stiu ! cred ca ti-ar trebui o mare zguduiala .Ca sa te trezesti din somnul continuu in care zaci de cateva decenii incoace.

Ti-as cumpara totusi si o floare de “ nu ma uita “ , legata cu funda tricolora , in ros , galben si albastru . Si un ceas desteptator , ca sa te trezesi .

Romanie, eu  te iubesc ! Macar de ziua indragostitilor sa ti-o spun ……

romania-heart-men-s-premium-t-shirt