Femeile care au născut cel puțin trei copii primesc o indemnizație lunară pe viață – PROIECT

Senatul a adoptat tacit proiectul de lege prin care femeile care au nascut cel putin trei copii primesc o indemnizatie viagera lunara, pentru toata viata, iar cele care au cinci copii sau mai mult primesc si medalia de „Mama – eroina”. Aceste „pensii speciale” sunt cuprinse intre 30% si 50 % din salariul mediu net pe economie, adica intre 630 si 1000 lei. 

Proiectul e al deputatului PSD Ninel Peia și a trecut tacit de Senat intrucat s-a depasit termenul de dezbatere si vot si merge, in forma initiala, la Camera Deputatilor, camera decizionala.

„Se acorda o indemnizatie viagera lunara pentru mamele care au nascut si crescut 3 copii sau mai mult de 3 copii. Indemnizatia viagera se acorda in fiecare luna, dupa cum urmeaza: pentru mamele care au trei copii se acorda indemnizatie de 30% din salariul mediu net pe economie, pentru mamele care au 4 copii se acorda 40% din salariul mediu net, pentru mamele care au cinci copii sau mai mult de cinci – 50%.

Pentru mamele care au 5 copii sau mai mult de 5 copii se acorda titlul si medalia de Mama- eroina. Acordarea sumei ce ii revine mamei nu este conditionata de obtinerea unui alt venit si nu se impoziteaza”, se arata in proiectul de lege.