Impostura si consilieri din diapora pentru romanii de acasa

Ca locuitor in afara granitelor tarii , se intelege ca intr- un fel sau altul , alegi sa te rupi fizic de plaiul natal si sa isi continui viata unde ai considerat ca ai mai multe oportunitati . Faptul ca mergi in vacanta in tara o data pe an nu te face mai informat asupra realitatilor din tara decat cei ce au ales sa ramana acasa .

165124_10150094172622630_7764417_n
Ultima gaselnita a celor ce aleg sa traiasca pe banii statului roman desi sunt rupti demult de realitatea din tara , este functia de consilier pe langa primariile de sector si municipii. Mai pe romaneste , vine icsulescu de la poplautii din deal la mine in sector , sa se propuna consilier la primarie din partea diasporei.
Acum , eu sunt mai blonda asa ….si nu inteleg de ce crede icsulescu ca experienta lui ar putea ajuta la bunul mers al sectorului meu si unul care traieste efectiv acolo , nu ar putea- o face.
De ce crede icsulescu ca problemele primariei sunt mai bine cunoscute de el si nu de un cetatean al locului.
De ce crede icsulescu ca romanii ramasi acasa ar fi niste redusi si nu sunt capabili sa propuna proiecte locale .
De ce crede icsulescu ca el e mai creativ decat multi dintre tinerii romani geniali (multi anonimi ) , cu idei si care au ales sa traiasca in tara.
De ce crede icsulescu ca statutul lui de cetatean roman cu domiciliul in strainatate il face superior celor ramasi acasa.
De ce crede icsulescu ca experienta lui ar putea ajuta la schimbarea perceptiei asupra Romaniei , si nu contributia celor ce locuiesc in ea.
De ce crede isculescu ca romanii mai pot fi manipulati de niste impostori , sustinuti de anumiti ” reprezentanti ” in parlament , pe banii romanilor.
Si nu in ultimul rand , in ce sens , dar CONCRET , poate icsulescu sa contribuie la imbunatatirea nivelului de trai al celor ramasi acasa…..excluzand afacerile si politica.