Miros de toamna….

Miros de toamna ruginie….

Dimineti racoroase , ce te duc cu gandul la muncile campului…la forfota care incepe cu noaptea in cap si se termina seara tarziu .La culesul strugurilor , al porumbului si a tot ceea ce pamantul ne daruieste intr- o toamna calda , ce ne rasfata simturile cu aromele ei.

Miros de toamna , cu gust de must. Ala pe care parintii nostri il faceau acasa , calcand strugurii cu picioarele iar noi asteptand cuminti , cu cescutele in mana , sa fim primii care gustam din licoarea binecuvantata.º

Miros de toamna cu gust de dovleac. Din care mama si bunica ne faceau o placinta gustoasa , in foi facute in casa , cum numai ele stiau sa o faca….miros de dovleac copt in soba , pe care mama il taia felii si il lasa sa se coaca la foc domol in cuptorul sobei cu plita.

Miros de toamna cu galusti cu prune…..dulcele copilariei….pe care si eu il faceam copiilor cand erau mici….galusti din aluat cu  cartofi si faina….umplute cu prune brumarii si fierte in apa. Cand pluteau la suprafata oalei , le scoteam si le tavaleam prin pesmet caldut amestecat cu unt topit.

Toamna….un sfarsit dar si un nou inceput. Inceput de an scolar. Cand , copii fiind , aseptam cu nerabdare prima zi de scoala. Cu uniforme si ghiozdane noi. Cu nelipsitul buchet de flori pe care il daruiam invatatoarei sau dirigintei.Cu miros de rechizite si manuale noi.

Miros de toamna cu miros de tufanici si crizanteme.

Miros de toamna cu plimbari lungi prin parcuri si alei cu frunze ruginii.

Miros de toamna in vietile noastre….un ciclu se sfarseste si un altul incepe….