Ziua femeii – festa Colf e Badanti , Firenze

Cand placerea de a intalni oameni frumosi se impleteste cu dorinta de a petrece impreuna cu ei cateva ore , distantele nu mai conteaza.

Asa au gandit si o parte dintre  membrele grupului ” Colf e badanti ” https://www.facebook.com/groups/colf.assistenza/?ref=bookmarks ( grup dedicat celor ce lucreaza in mediul domestic sau asista persoane in varsta sau cu dizabilitati )  atunci cand au decis sa se intalneasca la Firenze si sa sarbatoreasca “ziua femeii ” , o zi numai a lor.

 

Desigur ca nu e usor sa te deplasezi chiar dintr-o regiune intr-alta , doar pentru placerea de a cunoaste si petrece cateva ore relaxante cu persoane de care te leaga specificul muncii, Dar lucrul cel mai frumos este ca asa iau nastere prietenii frumoase , ca simti ca nu esti singur in acest vartej cotidian , ca greutatile le poti depasi mai usor atunci cand gasesti sprijin moral , cand gasesti solidaritate.

Femei simple , cu familii aici sau in tara , cu doruri nespuse si o forta fantastica in inclestarea de-acum de a infrunta singure vicisitudinile cotidiene. Femei-barbat , cum le numea o colega …..femei care au preluat grijile casei pe umerii lor …..femei care au incetat sa se mai plnga ca le este greu . Muncesc cu devotament si isi duc crucea in speranta ca prin munca lor , viata lor si a familiilor lor se va imbunatati . Astazi am avut bucuria sa stau in preajma lor pentru aproape o zi avand sentimentul ca ma aflu intr-o mare familie S-a ras , s-a glumit , am mancat impreuna , s-au legat alte si alte prietenii .

Bucuria revederii dar si a altor noi cunostinte , a adunat in aceste suflete atata frumusete , ca nu se poate descrie in cuvinte . Privindu-le , m-am simtit mica , rusinandu-ma de neputinta de a le veni mereu in intampinare chiar si cu o vorba buna …..de a le da siguranta ca vor avea intotdeauna un sprijin chiar si moral.

Ma plec in fata entuziasmului lor , a fortei si a curajului si determinarii cu care infrunta fiecare zi !

S-a mai scris o fila in jurnalul acestui minunat grup , care pentru multe dintre noi este o a doua familie …..multumesc si pe aceasta cale tuturor celor ce au contribuit la reusita acestei zile dar si intregului grup !