Red Velvet

PrajiruriUn dulce de origini americane , usor de preparat , o combinatie de gusturi si arome  impletite cu finetea cremei de mascarpone cu philadelphia …..deasavarsit de o cromatica atractiva , ce te ajuta sa faci o figura frumoasa chiar si in fata oaspetilor capriciosi .

Pentru a realiza acest dulce am folosit :

Pentru blat

440 gr faina

450 gr zahar

3 oua

170 gr unt

370 gr de iaurt ( mai lichid sau chiar lapte batut )

o lingurita cu bicarbonat de sodiu stinsa cu otet

esenta de vanilie , sare

doua linguri de cacao

colorant alimentar rosu (pulbere)  5 grame  ( in lipsa se poate folosi si cel lichid din comert )

Pentru crema

450 gr unt la temperatura camerei

400 gr de zahar

250 gr  crema mascarpone

250 gr branza philadelphia

o esenta de vanilie

Preparare

Blat

Se bate untul cu aproximativ jumatate din cantitatea de zahar pentru circa 10 minute pana cand se obtine o crema moale si pufoasa …..se adauga ouale si restul de zahar , alternand ou , zahar , pana la incorporarea totala si se continua baterea pana la dizolvarea completa a zaharului . Se adauga cele doua linguri de cacao , vanilia , colorantul   si se bate in continuare . Se adauga sarea in iaurt si se amesteca sa se dizolve . Bicarbonatul se stinge cu doua linguri de otet si se amesteca pana la dizolvare completa , adaugandu-se in iaurt . Se adauga iaurtul alternand cu faina peste compozitia preparata precedent si se amesteca foarte bine . Se prepara o tortiera pe care o ungem cu unt si pudram cu faina . Se rastoarna compozitia si se coace la 180 de grade pentru 30-35 de minute . Eu am folosit forma dreptunghiulara pe care am uns-o si infarinat-o in prealabil .

Crema

Untul se freaca bine cu zaharul cu ajutorul unui mixer electric pentru circa 5 minute ….se incorporeaza apoi branza si se continua mixarea.

Se adauga crema mascarpone si se amesteca usor cu lingura de lemn de data asta . Odata preparata aceasta crema , se da la frigider pana cand se raceste blatul .

Indata ce blatul s-a racit , se taie in trei si fiecare parte se umple cu crema deja preparata . Reteta originala prevedea si lapte ….practic se facea o crema de vanilie la care se adauga untul ….eu am preferat aceasta combinatie de branza fina care mi se pare mult mai delicata decat crema fiarta, insa fiecare o poate face dupa gust.

Am facut acest dulce de trei ori si de fiecare data am fost multumita de rezultat . Reteta am preluat-o de aici , modificand doar crema , care , cum spuneam ma satisface mai mult cea nefiarta  :  http://ricette.giallozafferano.it/Red-Velvet-Cake.html